2014 m. birželio 21 d., šeštadienis

Džeromas Selindžeris "Rugiuose prie bedugnės"

Šiandien pristatau jums neseniai perskaitytą knygą.


Autorius: Džeromas Selindžeris
Pavadinimas: Rugiuose prie bedugnės
Puslapių skaičius: 220
Aprašymas: 
       Šią knygą pasiėmiau iš bibliotekos. Nesakysiu, kad patraukė jos spalvingas viršelis, nes ši knyga senesnė už mane. (Net internete neradau būtent to leidimo knygos, kurią skaičiau.) Jai net 88-eri metai. Pasiėmiau knygą dėl skambaus, susimąstyti verčiančio pavadinimo. Jį turbūt kiekvienas esate girdėjęs. Tai į klasikos sąrašus įtraukta knyga, todėl su ja turėtų susipažinti kiekvienas.
      Teikiu pirmenybę klasikai, nes vis dėl to, mokytis reikia iš geriausių. Tik pažinęs tvirtus, laiko patikrintus kūrinius gali skaityti kasdieninę, populiariąją literatūrą ir vertinti ją. Bet... Sugrįžkime prie knygos.
      "Rugiuose prie bedugnės" aprašytas šešiolikos metų paauglio Houldeno gyvenimo tarpsnis po išmetimo iš prestižinės Amerikos mokyklos Pensio iki sugrįžimo į namus. Knygoje vaizduojamas gan vaikiškas požiūris į kitus žmones, kiekvieno poelgius, pateikta paaugliška nuomonė apie smulkmenas, į kurias mes net neatkreipiame dėmesio. Manau kiekviena knyga turi teikti žmogui žinių, atkreipti jo dėmesį į vis naujus dalykus ir leisti pasinerti į gyvenimo verpetą, kuris nežinia kur nuneš. Pripažįstu kad talentingas JAV rašytojas Dž. Selindžeris sugebėjo savo kūriniu perteikti opias visuomenės problemas, paliesti daugelį paaugliams aktualių klausimų ir pateikti požiūrį į juos.
      Skaitant knygą mane patraukė pagrindinio veikėjo Houldeno išgyvenimų gausa, jo jausmingumas, kantrybė, paaugliška, užslėpta drąsa. Kelios dienos savarankiškai praleistos milžiniškame, pavojingame, tačiau gimtame mieste, besislapstant nuo tėvų, Houldenui davė neapsakomai daug patirties. Jis pamatė kiek daug melo, apgaulių ir šlykštenybių knibžda pasaulyje. Vos pažvelgęs pro savo viešbučio langą , priešais save jis pamatė vyrą, besirengiantį moters drabužiais. Būtent tokie vaizdai jaunam vaikinui padėjo atskirti kas yra normalu, kas perdėta ir kas netoleruotina. Jis suprato, kad gyvenime nereikia pamiršti to, kas tau patinka, artimųjų, nepaisyti savo nuomonės.
       Ši knyga įtraukta į geriausių mano perskaitytų knygų sąrašą, nes skaitant ją prieš akis vis iškildavo mano gyvenimo akimirkos, įvykiai ar situacijos, kuriose pasielgiau netinkamai, pamiršau apie SAVE.
        Patariu būtinai perskaityti šią knygą tiems, kurie mėgsta save analizuoti, įžvelgti savo trūkumus, pamatyti kitą, šviesesnę ar net tamsesnę gyvenimo pusę.

Gero vakaro.

2 komentarai:

  1. jo, su šita knyga teko susipažinti šiemet mokykloj, per literatūros pamokas. man ištraukos nepatiko, tad visos knygos skaityt neimiau. aprašei puikiai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. GALINGAS RABOS RATUKAS, KURIS GRĄŽINO MANO VYRĄ Į GYVENIMĄ, JAM PAŠALĖJUS MANE DR. WALE WHATSAPP/VIBER: +2347054019402 ARBA EL. PAŠTAS DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM
    Sveiki, mano draugai, noriu pasinaudoti šia priemone, kad padėkočiau DR WALE, nes jis sugrąžino mano vyrą. Mano vyras paliko mane dėl savo buvusios merginos, kurią turėjo prieš susituokdamas su manimi, tai man sudėtinga padėtis. Paskambinau ir maldavau sugrįžti, jis atsisakė jis pasakė, kad daugiau manęs nemyli. Bandžiau visais įmanomais būdais susigrąžinti jį veltui aš apie tai papasakojau savo draugei, o ji man suteikė DR WALE kontaktą, o aš jam „WhatsApp“ papasakojau jam savo problemą, o jis man pasakė, ką daryti, aš tai padariau, o jis išliejo meilės burtą, kuris sugrąžino vyrą per kelias savaites. Jei jums reikia pagalbos susigyventi su buvusiuoju, pasikalbėkite su DR WALE per WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti